ЗМІ дізналися про позови проти Google на 25 млрд євро

ЗМІ дізналися про позови проти Google на 25 млрд євро

Google загрожує величезний штраф у Європі

Американську корпорацію звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних з координацією продажу реклами онлайн.


Євросоюз та Великобританія готують судові позови щодо Google на загальну суму 25 млрд євро за звинуваченням у нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами. Про це повідомляє The Guardian у вівторок, 13 вересня.


Американську корпорацію, яка є ключовим гравцем на ринку онлайн-реклами, звинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, пов’язаних з координацією продажу рекламного простору онлайн.


Як пояснив Дам’єн Жераден з бельгійської юридичної фірми Geradin Partners, яка бере участь у підготовці позову в ЄС, через неконкурентну поведінку Google “місцеві та національні ЗМІ, які відіграють життєво важливу роль у нашому суспільстві, протягом тривалого часу зазнавали збитків”.


Аналогічний позов у ​​Великобританії до Апеляційного трибуналу з питань конкуренції планує подати у жовтні юридична фірма Humphries Kerstetter. Там стверджують, що через антиконкурентну поведінку Google протягом багатьох років інформаційні сайти та малий бізнес втратили приблизно 7 млрд фунтів стерлінгів.


У Великобританії позивачами будуть автоматично всі постраждалі сторони, тоді як у позові до ЄС, який буде поданий у Нідерландах, потенційні заявники мають самостійно звертатися для приєднання до позову.


У своєму коментарі Google лише зазначила, що її інструменти допомагають веб-сайтам знаходити потенційну аудиторію. У компанії назвали майбутні позови “спекулятивними та кон’юнктурними”, а також пообіцяли з ними “рішуче боротися”, коли вони надійдуть.


Нагадаємо, у липні Росія оштрафувала Google на 375 млн доларів. Штраф був призначений за невидалення з YouTube матеріалів, що містять “недостовірну інформацію про хід спеціальної військової операції в Україні”.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post У Грузії виявили зуб людини віком 1,8 мільйона років
Next post Оля Полякова залишила дочок в Англії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *