Російський “Альфа-банк” продовжує працювати в Україні завдяки лобізму топ-чиновника НБУ – Кушнірук

“Алла Комісаренко зробила абсолютно неадекватні у своєму нахабстві заяви. Кінцевих бенефіціарів “Альфа-Банку” Петра Авена та Михайла Фрідмана назвала громадянами Латвії та Ізраїлю відповідно! Хочу нагадати, що це російські олігархи з найближчого оточення двох Путіна. За втручання американською владою накладено санкції.В опублікованій американським виданням BuzzFeed доповіді на основі інформації колишнього агента британської розвідки МI6 ​​повідомлялося, що громадяни Латвії та Ізраїлю з “Альфа-Банку” були частиною російської схеми, пов’язаної з впливом на президентські вибори в США в 2016 році. “Альфа-Банк” та його представники були задіяні в “кампанії з втручання в американські вибори, яку проводив Кремль”, а “Фрідман та Авен досі неофіційно консультують Путіна, особливо щодо США”, – зазначає автор поста.

Також Борис Кушнірук наводить частину доповіді спецпрокурора США Роберта Міллера про втручання Кремля в американські вибори, де сказано: “Авен обіцяв Путіну налагодити канал зв’язку між Москвою та командою [экс-президента] Дональда Трампа, про це Авен та путін говорили на особистій зустрічі”.

“Михайло Фрідмана пані Комісаренко називає людиною, яка “дуже багато робить для України”, зокрема, “проводив знаменитий джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest”. У контексті війни, яку розв’язала Росія, джазовий фестиваль і створення меморіального комплексу “Бабин Яр” набуває зовсім інші сенси – від ІПСО до так званого використання “м’якої сили”. Саме так можна назвати, наприклад, призначення художнім керівником комплексу скандального російського режисера Іллю Хржановського з його ідеєю, як говорили українські експерти, переписати історію та побудувати “холокост-Дісней”, – зазначив Кушнірук.

На думку експерта, російський “Альфа-Банк” так впевнено почувається в Україні завдяки “кришування” Наталії Дегтярьової, начальника департаменту фінансового моніторингу НБУ.

“Навесні 2018 року НБУ за ті самі порушення оштрафував “Укрсоцбанк”, тоді вже повністю поглинений “Альфа-Банком”, та “ТАСкомбанком”. Але голову правління ТАС Катерину Мелеш НБУ звільнив за порушення, а ось її колегу з “Альфа- Банку” – Вікторію Михайльо – чомусь немає. Чому, а точніше “скільки” коштує це “ні”, схоже, знала Наталія Дегтярьова. Саме її департамент пропустив договори топ-менеджменту українського “Альфа-банку” про “золоті парашути”. Нещодавно НБУ оштрафував Sense Bank за порушення у сфері фінмоніторингу на 47,7 млн. грн.

Кушнірук вважає, що СБУ має звернути увагу на роботу російського банку під час війни та на чиновників, які “покривають їхню антиукраїнську діяльність”.



Previous post Іспанія може приєднатися до постачання танків Leopard в Україну.
Next post «Лавина відставок»: що це означає?