У зв’язку з відключеннями Дніпропетровська область у складному становищі – гендиректор Yasno

“У Києві на завтра обмеження будуть на рівні 986 МВт на день та 648 МВт на ніч. Буде забезпечено 61% потреб міста в електроенергії”, – написав він.

На 25 січня Коваленко прогнозував покриття 65% потреб столиці в електроенергії.

Ситуацію на Дніпропетровщині гендиректор Yasno назвав складною.

“Обмеження, які діятимуть у Дніпропетровській області, ще очікуємо. Але загалом область зараз у складному становищі. Протягом тижня “Укренерго” встановлює денні ліміти для неї на рівні 1180 МВт, при тому що орієнтовне споживання – 2200 МВт. І з цих 1180 МВт лише близько 15% йде на потреби населення та малого бізнесу”, – пояснив Коваленко.

За його словами, на ринку зафіксовано перші великі угоди щодо імпорту електроенергії, і з розвитком такого механізму “енергосистема буде менш навантажена, а отже, світла в наших будинках буде більше”.



контекст:

Росія завдала вже 12 масованих ракетних атак по інфраструктурі України з початку осені 2022 року, ще 14 атак було виконано із застосуванням дронів-камікадзе, зазначали в “Укренерго”.

За даними уряду України, фактично 50% енергосистеми було пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнавав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post ЗСУ забезпечені амуніцією, формою, харчуванням належної якості та у достатній кількості: Залужний підтримав міністра Резнікова – новини на УНН
Next post Коли буде новий наступ Росії: відповідь Данілова — tsn.ua