ДТЕК Ахметова побудував нову потужну вітроелектростанцію у Миколаївській області

“19 вітротурбін почнуть генерувати електроенергію для підтримки енергобалансу України. Реалізація проекту дозволить зробити перший крок у досягненні цілей ініціативи “30 до 2030″ – мати в Україні 30 ГВт встановлених потужностей відновлюваної енергетики до 2030 року”, – повідомили у компанії.

ДПЕК розглядає можливість виходу ВЕС на повну проектну потужність 500 МВт. Наразі триває пошук варіантів для подальшої реалізації проекту, зокрема переговори з міжнародними донорами та партнерами.

“У 2022 році у нас були великі плани щодо будівництва нової – Тилігульської – вітряної електростанції. Однак вторгнення Росії тимчасово призупинило проект. Сьогодні ж хочу сказати: ми ухвалили рішення відновити будівництво ВЕС і вже найближчими тижнями перша черга станції запрацює на повну потужність. Війна не зупинить нас. Ми й надалі створюємо робочі місця, сплачуємо податки, видобуваємо вугілля, генеруємо електроенергію, відновлюємо мережі, боремося за нашу енергетичну незалежність та інвестуємо у майбутнє. Війну ми виграємо”, – заявив власник ДПЕК, бізнесмен Рінат Ахметов.

За словами генерального директора ДПЕК Максима Тимченка, відкриття нової ВЕС – це черговий практичний крок ДПЕК цим шляхом, який компанія зробила, незважаючи на військові умови.

“Росія знищує, а Україна створює. У цьому і є наша кардинальна різниця у світогляді. ДТЕК будує нові енергетичні об’єкти, тому що вірить у перемогу України, ми даємо сигнал міжнародним партнерам про те, що інвестувати в Україну можна вже сьогодні, не чекаючи закінчення війни”, – цитує прес-служба слова генерального директора Тимченка.

Сьогодні в Україні встановлено потужність ВДЕ з урахуванням тимчасово окупованих об’єктів на півдні країни – близько 10 ГВт.

Previous post На Харківщині з лінії фронту вивезли абсолютно всіх дітей – Синєгубов (відео)
Next post США поновили депортації до Росії втікачів від мобілізації – The Guardian