Київський суднобудівний Жеваго продадуть за борги перед НБУ – новини України, Банки

Північний апеляційний господарський суд у середині березня підтвердив право Національного банку на примусову реалізацію майна ПАТ “Київський суднобудівно-судноремонтний завод” в обхід процедури банкрутства. Підприємство було поручителем із майнового поручителя за зобов’язаннями банку “Фінанси та кредит” Костянтина Жеваго перед НБУ на загальну суму понад 4 млрд грн, йдеться на сайті НБУ.

Майно заводу буде виставлене на аукціон за ціною, яку має визначити оцінювач, залучений відповідно до постанови державного виконавця у межах виконавчого провадження.

НБУ повідомив, що у 2009-2010 роках Київський суднобудівно-судноремонтний завод уклав з Національним банком договори іпотеки та застави щодо забезпечення виконання зобов’язань за наданими банку кредитами рефінансування.

Оскільки зобов’язання щодо кредитів не було виконано, Національний банк звернувся до суду з метою звернення стягнення на майно у судовому порядку.

Йдеться про нежитлові будинки загальною площею 43 440,9 кв. м та рухоме майно, яке є власністю підприємства та знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 8

Загальний обсяг залишку заборгованості банку “Фінанси та кредит” перед НБУ за кредитами рефінансування становить 6,2 млрд грн.

  • У серпні 2017 року Господарський суд Києва розпочав процедуру банкрутства по Київському суднобудівно-судноремонтному заводу.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Австрія заарештує Путіна, якщо він приїде до країни – Мін’юст – новини України, Політика
Next post Як Grain from Ukraine впливає на продовольчу безпеку світу та підтримує економіку України