Ще два населені пункти на Херсонщині деокуповані

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив про звільнення двох населених пунктів на Херсонщині – Архангельська та Миролюбівки.

«Архангельське та Миролюбівка – офіційно звільнені від ворога. Чекаємо наступних хороших новин!», – написав він у телеграмі.

Також під свого відеозвернення президент України Володимир Зеленський подякував воїнам 129-ї бригади Кривого Рогу, які звільнили зокрема Архангельське та Миролюбівку.

2 жовтня у соцмережах повідомили про звільнення села Хрещенівка в Нововоронцовському районі Херсонської області. У ЗСУ ці дані офіційно не підтвердили. Проте начальниця об’єднаного координаційного пресцентру ОК «Південь» Наталя Гуменюк заявила – «успіхи є».

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що поразка російських військ у Лимані свідчить про те, що утримання позицій на Луганщині для Володимира Путіна значно менш важлива, ніж південь України.

Наприкінці вересня у Пентагоні заявили, що українські військові продовжують «цілеспрямований рух вперед», російські сили на півдні та півночі обороняються.

Previous post У Туреччині Єрмак провів «дуже предметні та в інтересах України» переговори – Зеленський
Next post Росія може завдати удару по аеропортам у Польщі – CNN

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *