МВФ озвучив завдання щодо України

МВФ озвучив завдання щодо України

В останні дні Георгієва провела переговори із Зеленським та Шмигалем

Фонд має намір допомогти зі створенням платформи для структурованого фінансування України.


 


Завданнями МВФ щодо України є визначення необхідних обсягів фінансування України у 2023 році та гарантування їх виділення. Про це заявила голова Фонду Крісталіна Георгієва на Міжнародній експертній конференції з відновлення України у Берліні у вівторок, 25 жовтня.


 


 


“Бачимо своє завдання, щоб визначити макроекономічні показники для України та розглядати різні сценарії – повільного або прискореного розвитку, щоб реагувати та заохочувати заходи, які Україна має вживати для прискорення на шляху до Євросоюзу. Треба забезпечити, щоб фінансування було гарантованим та щоб воно було надане”, – сказала Георгієва, зазначивши, що заявила про це і президентові України Володимиру Зеленському.


 


Вона повідомила, що за підсумками роботи місії МВФ дефіцит бюджету-2023 України, орієнтовно, оцінюється у $3 млрд щомісяця, але необхідно також імпортувати газ та відновити інфраструктуру, з урахуванням чого ця сума може зрости до $4 млрд. “А якщо руйнації будуть ще більшими, то доходитиме і до $5 млрд”, – додала глава МВФ.


 


Георгієва зазначила, що робота місії та Фонду спрямована на структуроване фінансування, тож вона підтримала пропозиції створити платформу для виділення такого фінансування.


 


 


 


 

Previous post Подоляк: Мирні переговори – це про тріумф Путіна
Next post На саміті Кримської платформи ухвалили резолюцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *