Падіння ракети у Польщі: реакція Ердогана

Падіння ракети у Польщі: реакція Ердогана

Ердоган не вважає, що падіння ракети в Польщі має відношення до Росії

Коментуючи падіння ракети у Польщі, Ердоган заявив, що “немає необхідності шукати третього учасника цієї війни”.


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прокоментував на падіння ракети в Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей. На прес-конференції на саміті G20 він заявив, що США та інші країни говорять про те, що ракета не була випущена Росією, пише Anadolu.


“Я маю поважати заяву Росії. Для нас важливо, що Росія сказала: “Ця справа не має до нас жодного відношення”. Заява Байдена про те, що ракети не російського виробництва, показує, що це не має нічого спільного з Росією. Розслідування має важливе значення”, – зазначив Ердоган.


За його словами, “у той час, як ми намагаємося зібрати Росію та Україну за одним столом, немає необхідності шукати третього учасника цієї війни”.


Нагадаємо, увечері 15 листопада дві невідомі ракети впали у районі села Пшеводов Люблінського воєводства на кордоні з Україною. Вони влучили у зерносушарки. Двоє людей загинули. У зв’язку з цим прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький наказав скликати на термінову нараду міністрів, які входять до силового блоку уряду.


Пізніше в МЗС Польщі заявили, що на територію країни впала ракета російського виробництва.


Міноборони Росії відмовилося брати на себе відповідальність за обстріл польської території, заявивши, що це була не їхня ракета.


Президент США Джо Байден назвав “малоймовірним” те, що ракета, яка призвела до загибелі людей у ​​Польщі, була випущена з Росії.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Українського режисера вдруге номіновано на Греммі
Next post Після масованої атаки РФ та падіння ракети у Польщі Швеція заявила про надання Україні системи ППО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *