українські військові пройдуть навчання у Хорватії

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Хорватія ухвалила рішення про навчання українських військових.

«Уряд Хорватії ухвалила рішення про навчання української армії у Хорватії. Сучасна добре навчена армія з потужними напарниками обов’язково переможе зграю російських убивць, мародерів та ґвалтівників», – написав він у твіттері.

ЄС 15 листопада запустив місію військової допомоги (EUMAM Ukraine), щоб продовжити підтримку України проти російської агресивної війни. Метою місії, офіційно створеної 17 жовтня, є посилення військової спроможності Збройних сил України, щоб вони могли захищати територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

EUMAM Ukraine передбачає проведення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки до 15 000 військовослужбовців Збройних сил України в різних місцях на території держав-членів ЄС.

9 липня у Великій Британії розпочалися навчання для мобілізованих українських військових. Повідомлялося про намір провести вишкіл для близько 10 тисяч військових. Але потім почали з’являтися заяви про ймовірну більшу кількість військових для вишколу. У вересні повідомлялося, що навчання вже пройшли близько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ. Про долучення до тренувань українських військових раніше повідомляли також Канада, Швеція, Данія, Нова Зеландія та ще деякі країни.

Previous post ЗСУ тримають «ключові рубежі», на деяких напрямках готують просування – Зеленський
Next post У Києві електрику поки що вмикатимуть на 2-3 години – ДТЕК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *