У районі Ізюма ексгумували цивільних, які загинули через російський обстріл автобуса – ОГП

Прокурори та поліцейські напередодні ексгумували мирних жителів, які загинули в евакуаційному автобусі через обстріл російських військових на Харківщині, повідомляє Офіс генерального прокурора 25 січня.

За даними правоохоронців, російські війська розстріляли два евакуаційних автобуса з мирними жителями 14 квітня 2022 року у селищі міського типу Борова, що в Ізюмському районі.

«Це був другий день окупації населеного пункту. Люди їхали до своїх домівок у Луганській області. Ворог почав стріляти з крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї по автобусах з людьми. Наразі встановлено загибель щонайменше дев’яти осіб, вони згоріли живцем в автобусі. Також встановлено, що 13 осіб врятувались та були доставлені до місцевої лікарні», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МВС повідомили про виявлене нове поховання цивільних на Херсонщині та результати ексгумації тіл на Харківщині

У травні всіх загиблих поховав місцевий житель. Ексгумація пройшла 24 січня, після чого останки направили для судово-медичних експертиз. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

На початку вересня українські війська звільнили від російської окупації більшу частину Харківської області, в тому числі міста Балаклію та Ізюм.

Previous post основні симптоми та хто може захворіти — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Він знаходиться в Африці не для того, щоб побачити леопардів