один із енергоблоків включили після ремонту, але генерації все ще недостатньо

Споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури, але виросло й виробництво, повідомляє компанія «Укренерго» 8 лютого. Дефіцит потужності зберігається, найбільшого рівня він сягає у вечірні години.

«Після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

У Одеській області тривають мережеві обмеження, повідомляє оператор.

Читайте також: «Укренерго» анонсує зміну лімітів споживання: в кожній області на один день зніматимуть обмеження

Ліміти споживання не запроваджувалися сьогодні в Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях, де планувалися виміри споживання, анонсовані вчора. Але на Миколаївщині російський обстріл пошкодив водогін, відтак там виміри сьогодні проводитися не будуть, повідомляє «Укренерго».

За даними «Укренерго», енергосистема України наразі пережила 13 ракетних і 15 дронових атак Росії, внаслідок цього пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа.

Росія розпочала масовані удари по енергетичній інфраструктурі України перед початком опалювального сезону, торік у жовтні. За цей час їй вдалося значно скоротити електричну генерацію, а також частково порушити єдність енергетичної системи України.

Previous post У Москві скасували єдину п’єсу, де грала Ахеджакова
Next post Саліванчук розповіла, як ставиться до Ольги Сумської, старша дочка якої Паперна живе та працює в РФ