РФ почала застосовувати свій аналог бомб JDAM-ER – ЗМІ

ЗМІ зазначають, що потрібно дізнатися про походження електронних компонентів цих бомб, щоб запобігти подальшим поставкам.

 

РФ використала для ударів по Сумській області в ніч проти 24 березня свої аналоги американських плануючих бомб JDAM-ER. Про це у п’ятницю, 24 березня, повідомляє Defense Express із посиланням на власні джерела.

 

ЗМІ також оприлюднило фото уламків, на яких можна упізнати так званий аналог JDAM-ER, існування якого вперше стало відомо на початку січня цього року.

 

Зброю вперше застосували по окупованому Донецьку 12 березня, коли ця авіабомба впала у північно-західному районі міста. За інформацією від командування Повітряних сил ЗСУ, російські війська скинули 11 плануючих бомб, як мінімум, частина з яких є саме аналогами JDAM-ER.

 

У ЗМІ зазначили, що дуже важливо дізнатися про походження електронних компонентів, що, можливо, дозволить придушити канали їх постачання, визначити завод-виробник готового виробу, реальну складність виробництва такого боєприпасу в РФ, а також технологічний рівень виробництва.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) – комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільнопадаючі бомби на всі погодні коректовані боєприпаси.

 

JDAM складається з крил, які кріпляться в середній частині бомби, та хвостового блоку, що має кероване оперення, що дозволяє бомбі маневрувати.

 

Бомби, обладнані комплектом JDAM, прямують до цілі інтегрованої інерційної системи наведення в парі з GPS-приймачем покращеної точності.

 

 

 

 

 

 

 

Previous post Вчені з’ясували причину дивних орбіт деяких комет — це газовиділення водню
Next post Мирний план по війні в Україні — Бразилія хоче створити клуб миру, до якого увійде Китай