Базу США в Сирії атакували бойовики, американці завдали удару у відповідь

Підтримувані Іраном терористи задіяли іранський дрон-камікадзе з баражуючим боєприпасом на малій висоті.

База США Conico в Сирії зазнала обстрілу з боку бойовиків, що підтримуються Іраном. США завдали по іранським найманцям удару у відповідь, повідомляє Reuters.

 

Зазначається, що внаслідок удару загинув один американський військовослужбовець, ще п’ятеро було поранено.

 

Представник Пентагону уточнив у коментарі журналістам, що в одну з баз на сході Сирії потрапило ще близько восьми ракет, ведеться робота з оцінки жертв і збитків.

 

За даними Business Insider, під час атаки на території бази США не спрацювала належним чином система ППО Avenger. Невідомо, чи бойовики знали про це.

 

Припускається, що терористи задіяли іранський дрон-камікадзе з боєприпасом, що барражує, на малій висоті.

 

Окремо повідомляється, що це рідкісний випадок, коли внаслідок атак угруповань, пов’язаних з Іраном, є жертви з боку США.

 

Пізніше Пентагон опублікував заяву про акт відплати. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, удари у відповідь були завдані за вказівкою Байдена і націлені на об’єкти, що використовуються групами, пов’язаними з іранським Корпусом варти ісламської революції (КВІР).

 

“Повітряних ударів було завдано у відповідь на сьогоднішній напад, а також на серію недавніх нападів на сили коаліції в Сирії групами, пов’язаними з КВІР. Жодне угруповання не буде безкарно завдавати ударів по наших військах”, – йдеться у заяві Остіна.

 

Американці здійснили “наліт” на проіранських бойовиків за допомогою бойових літаків, бойових гелікоптерів AH-64 Apache та артилерії.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

Previous post Благовіщення Пресвятої Богородиці – вітання, картинки та відео до свята
Next post Очільники МЗС Саудівської Аравії та Ірану обговорять відновлення посольств