У Польщі собака вирив середньовічні монети

У Польщі собака вирив середньовічні монети

Фото: notesfrompoland.com

У Польщі собака вирив середньовічні монети

Знахідку датують першою половиною XIII століття. Передбачається, що монети були викарбувані в Бранденбурзі, Саксонії чи Сілезії.


На південному заході Польщі поблизу міста Валбжих собака вирив рідкісну колекцію брактеатів – тонких односторонніх середньовічних монет. Про це пише Notes from Poland.


Зазначається, що монети є першою такою великою знахідкою за понад 100 років. Вони були у пошкодженому глиняному горщику.


Дослідники припускають, що знахідка такої кількості монет цього періоду є винятковим випадком, оскільки нові валюти могли випускатися двічі-тричі на рік, а попередні набори монет переплавлялися та перечеканювалися.


Монети у відмінному стані, з переважно чіткими відбитками та невеликими пошкодженнями. На них зображені тварини, фантастичні візерунки та елементи архітектури.


“Ідея створювати монети з тонкої пластини виникла через низьку доступність срібної та рідше золотої руди, а також невеликі запаси монетного двору. Тільки з відкриттям срібних родовищ під Прагою почали карбувати євро середньовічної Європи – празький гріш, який поступово витіснив браколети”, – зауважили вчені.


Нагадаємо, фізики вважають, що часу може зовсім не бути. Дослідники стверджують, що часу немає місця у нових формулах для об’єднання квантової механіки та теорії відносності.


Вчені назвали дату створення першого мультфільму



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Україна почала експорт зерна через румунський порт
Next post “Ми проти підвищення податків”. Інтерв’ю міністра економіки Петрашка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *