Розроблено надпотужну батарею для електрокарів

Розроблено надпотужну батарею для електрокарів

Фото: аddenеnergy.com

Нова батарея для електрокарів

Стартап із Массачусетсу вже отримав ліцензію на масштабне виробництво акумулятора.


 

Дослідники з Гарварду створили унікальну батарею, надихнуту сендвічем BLT. Новий акумулятор для електромобілів заряджається за три хвилини і служить 20 років, тобто більш ніж удвічі довше, ніж акумулятори для машин, пише Daily Mail.


 


Акумулятор, розроблений гарвардськими вченими, є металевим літієм, а не іонно-літієвим, що використовується в електромобілях, які вже представлені на ринку. Літій-металеву батарею можна заряджати та розряджати 10 000 разів.


 


Метою стартапу є масштабування батареї до комірки-мішка, розміром з долоню, компоненти якої поміщені в плівку з алюмінієвим покриттям.


 


Наразі електромобілі містять літій-іонні батареї, які згодом розкладаються і служать до семи-восьми років, залежно від того, як часто вони використовуються так само, як батарея смартфона. Вони використовуються в електромобілях Tesla та інших компаній, а також у ноутбуках та смартфонах.


 


“У лабораторії ми досягли від 5 000 до 10 000 циклів зарядки протягом всього терміну служби батареї в порівнянні з 2 000-3 000 циклів зарядки навіть у кращих у своєму класі зараз, і ми не бачимо будь-яких принципових обмежень для масштабування нашої акумуляторної технології”, – заявили у компанії.


 


Її хімічний склад дозволяє заповнювати дірки, що створені дендритами.


 


“Як правило, літій-металеві аноди в інших твердотільних конструкціях утворюють дендрити, схожі на гілочки нарости, які можуть поступово проникати через електроліт до катода. Ми зупиняємо зростання дендритів до того, як вони зможуть завдати шкоди, за допомогою нових конструкцій і матеріалів. “В результаті, пристрій може підтримувати свою високу продуктивність протягом тривалого терміну служби. Наше недавнє дослідження показує, що цю чудову функцію можна зберегти і при масштабуванні”, – зазначили вчені.


 


 


 


 


 

Previous post Парламент Казахстану перейменував столицю на Астану
Next post Потап пояснив свою відсутність в Україні та розповів про волонтерські досягнення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *