Україна увійшла до Асоціації COST

Україна увійшла до Асоціації COST

Фото: pixabay.com

Україна увійшла до Асоціації COST

Членство у цій організації відкриває для українських інноваторів та вчених додаткову можливість приєднатися до дослідницьких мереж COST Actions.


 

Україна стала повноправним членом Європейської співпраці у галузі наукових досліджень та технологій – Асоціації COST. Про це йдеться на сайті Кабміну.


 


“15 березня 2022 року Україна подала офіційну заявку на вступ до Асоціації фінансування інноваційних та дослідницьких мереж COST, а вже сьогодні, 30 березня, на запрошення Президента COST професора Алейна Береца, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов та генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Ігор Таранов взяли участь у 213-му Засіданні Комітету представників високого рівня COST, пунктом 8 порядку денного якого було визначено розгляд заявки України”, – йдеться у повідомленні.


 


У заяві Асоціації йдеться про підтримку України в умовах російської агресії.


 


“COST підтверджує свою солідарність з Україною та її народом. Ми продовжуватимемо сприяти науковій діяльності у мирних цілях, суворо засуджуючи війну та насильство. COST, надаючи можливості спілкування дослідникам та новаторам, може стати потужною зброєю проти тоталітаризму. Тому ми закликаємо до міжнародних зусиль з метою забезпечення безпеки українських інноваторів та дослідників”, – сказано в заяві.


 


Серед стратегічних пріоритетів COST – пропаганда та поширення передової науки та досконалості, розширення можливостей і надання підтримки молодим інноваторам та дослідникам і сприяння міждисциплінарним дослідженням для проривної науки.


 


Тим часом членство в цій організації відкриває для українських інноваторів і вчених додаткову можливість приєднатися до дослідницьких мереж COST Actions. Вони пропонують відкритий простір для міжнародного співробітництва вчених, а також надають поштовх прогресу інновацій та досліджень.


 


 


 


 

Previous post Флорист порадила найкращу рослину для квартири
Next post Укрзалізниця призупинила продаж електронних квитків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *