З’явилися знімки підводного човна Гітлера, на якому він міг відпливти в Арг

З явилися знімки підводного човна Гітлера, на якому він міг відпливти в Арг

Фото: wikipedia.org

Єва Браун і Гітлер, 14 червня 1942 року

Субмарину швидше за все висадили у повітря, щоб замістити сліди ще до того, як Гітлер висадився на узбережжі.


 

З’явилися нові фото аварії корабля німецького підводного човна, який, як припускають експерти, допоміг Гітлеру втекти у Латинську Америку у 1945 році. Про це пише Daily Mail.


 


Місце аварії 80-метрової субмарини, рештки якої були виявлені біля берегів аргентинського порту Кекена, знайшли дайвери дослідницької групи Eslabón Perdido.


 


Керівник групи Абель Басті вважає, що підводний човен висадили у повітря, щоб замістити сліди.


 


Експерти заявили, що це справді німецький підводний човен часів Другої світової війни.


 


Зокрема, про це свідчить жовта табличка з позначенням характерним шрифтом подвоєння літер SS.


 


“Табличка жовто-золотавого кольору. Так у кожній субмарині: кожна табличка чи якийсь важливий елемент виконані на жовтому тлі”, – сказав дослідник і додав, що це єдиний природний колір, який є помітним у темряві за ультрачервоного освітлення.


 


Увагу дослідників також привернуло місце кораблетрощі. Американські і британські військові кораблі, у тому числі підводні човни, уникали районів біля узбережжя Аргентини.


 


“Тому наприкінці війни, у травні 45-го, це, найімовірніше, був німецький підвоний човен”, – кажуть фахівці.


 


За їхніми словами, бойова рубка дуже постраждала і зруйнувалася. Але на знімках помітно дещо дуже цікаве, зокрема дефлектор бойової рубки для хвиль.


 


 


 


“Підводний човен має унікальний дизайн, подібний використовували німці під час Другої світової війни. Їх неможливо переплутати із британськими підводними човнами, ті взагалі інші. Конструкція бойової рубки – один з елементів, який може у кінцевому підсумку привести до розгадки. Розміри судна, що затонуло, є такими самими, що і у німецьких підводних човнів. Цей, швидше за все, підірвали, щоб замість сліди ще до того, як Гітлер висадився на узбережжя і прибув на ранчо, що перебувало у власності німецьких агентів”, – кажуть історики.


 


 



 


 

Нагадаємо, раніше під час оцифрування більш як 1 270 знімків Адольфа Гітлера, зроблених особистим фотографом лідера нацистської Німеччини Генріхом Гофманом, фахівець Національного управління архівів і документації США Річард Шнайдер виявив раніше невідомі фотографії.


 


 


 

Previous post Генштаб ЗСУ розповів про поточну ситуацію на фронті
Next post Норвегія обіцяє Україні $144 млн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *