З’явилися кадри найстарішого підводного міста у світі

З явилися кадри найстарішого підводного міста у світі

Фото: Кадр из видео

Павлопетрі

На цьому місці сталася серія із трьох катастрофічних землетрусів, приблизно, в 1000 році до нашої ери.


 

Археологи показали кадри найстарішого підводного міста у світі. Воно міститься на острові Павлопетрі біля узбережжя Лаконії на півдні Пелопоннесу у водах Середземного моря і є одним із найважливіших місць у грецькій історії, повідомляє Greek Reporter.


 


Назва Павлопетрі означає “камінь Павла”. Це безпосередньо з християнськими апостолами і святими мучениками Петром і Павлом, які свого часу поширювали християнство подорожами світом. Ці події відбувалися в I-му столітті нашої ери.


 


Таким чином, історія давньогрецького міста починається понад 5000 років тому. Але відкрив його Ніколас Флемінг у 1967 році.


 


Дослідники віднесли Павлопетрі до мікенської доби. Але виявилося, що вони помилилися, оскільки перші поселення з’явилися 2800 р. до н.е.


 


Також відомо, що на цьому місці сталася серія з трьох катастрофічних землетрусів, приблизно, у 1000 році до нашої ери. До катастроф Павлопетрі процвітало. Це було важливе місто порту.


 


Цікаво, що природа міста, площею понад 46 тисяч квадратних метрів, залишилася недоторканною. Тому вона є надзвичайно цінною для археологів. У місті простежуються житлові квартали, ринки, осередки виробництва кераміки.


 



 


 


 


 


 

Previous post Курс Bitcoin обвалився до мінімуму за два роки
Next post вона уже близько 3 кілометрів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *