Коноплі можуть подолати зміни клімату – вчені

Коноплі можуть подолати зміни клімату - вчені

Фото: pixabay.com

Коноплі можуть подолати зміни клімату – вчені

Протягом одного року плантація каннабісу може поглинути до 16 тонн парникових газів.


 


Подолати глобальне потоплення може незвичайна рослина – канабіс. Про це пише Daily Mail.


 


Вчені з’ясували, що плантації конопель здатні поглинати більше вуглекислого газу з повітря. Ця здатність навіть удвічі більша, ніж у дерев.


 


Дослідження показали, що протягом одного року плантація каннабісу може поглинути до 16 тонн парникових газів. А дерева здатні обробити лише близько 6 тонн.


 


Зазначається, що гази потрапляють у волокна конопель назавжди.


 


Нью-Йоркський дослідницький центр Hudson Carbon з’ясував, що близько півгектара конопель зберігає до 3-х тонн вуглецю. Таким чином, одночасно витягти з атмосфери можна близько семи тонн.


 


“Плантація близько 20 млн гектарів щорічно могла б поглинати сотні мільйонів тонн вуглецю. Технічні коноплі – це різновид рослини Cannabis sativa. Її не варто плутати зі звичайнісінькою марихуаною, адже в ній недостатні рівні психоактивного з’єднання. Однак вона виконує очисні функції, адже може вилучати з повітря токсини. І це далеко ще не все. Коноплі можуть поглинати з ґрунту важкі метали: свинець, ртуть, кадмій тощо. Це було підтверджено низкою досліджень вченими з Пенсільванії. Також цей вид не потребує багато води для вирощування. Досягати зрілості рослина може лише за 4 місяці”, – заявили вчені.


 

Нагадаємо, на Житомирщині виявили зловмисників, які на полі вирощували коноплі. Поліцейські виявили посіви забороненої рослини на мільйон доларів США – майже дві тисячі кущів.


 


 


 


 

Previous post Путін поскаржився на пізнє захоплення Донбасу
Next post є підтверджені дані про загибель понад 9 тисяч російських військових в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *