Бійці РДК та “Свободи Росії” все ще під Білгородом, влада відійшли з кількох сіл – ГУР – новини України, Політика

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) і Легіону “Свобода Росії” досі перебувають на території Білгородської області РФ, кількість руху опору збільшується, а з кількох сіл біля кордону “фактично відійшли” влада РФ. На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі програми Новий відлік.

“Так, [ГУР] відомо – є [сейчас на территории Белгородской области] представники РДК та Легіону “Свобода Росії”. Є представники руху опору, які насправді розгортаються”, – сказав Юсов.

Він наголосив, що у РФ зростає кількість людей, які не бачать іншого шляху, окрім як збройна боротьба для захисту своїх конституційних справ. За словами Юсова, у цих людей різні ідеологічні уподобання та національне походження.

“Так, такі люди залишаються на території, яка ще називається Російська Федерація, і їх географія поширюється, їх кількість збільшується”, – сказав представник ГУР.

Він наголосив, що ціль цих людей – звільнення даної території від панування режиму російського диктатора Володимира Путіна, який для них є режимом внутрішньої окупації.

Юсова також запитали, на території яких конкретно населених пунктів діють добровольці, і де зараз фактично немає представників путінського режиму.

“Є кілька селищ на прикордонні – я зараз не говоритиму їх назви, вони будуть пізніше оголошені, – з яких фактично відійшла рашистська влада, і в принципі там зараз немає влади ніякої”, – сказав Юсов.

При цьому він додав, що діяльність опору та повстанців зараз відбувається, зокрема, і в столичному регіоні РФ.

Читайте також: ГУР: Російський добровольчий корпус був не на американській техніці, а на відбитій у окупантів

  • Вранці 22 травня РДК та легіон “Свобода Росії” повідомили про перетин кордону з РФ, вони увійшли до Білгородської області. У ГУР у коментарі ЛІГА.net пояснили, що на території Росії російські бійці діють автономно.
  • Пізніше у ГУР повідомили, що у Білгородській області у терміновому режимі розпочалася евакуація на об’єкті Білгород-22, де росіяни зберігають боєзапаси для ядерного озброєння.
  • У регіоні було запроваджено “режим контртерористичної операції”. Наступного дня, 23 травня, його скасували, а у Шойгу заявили про “розгром” супротивника, показавши постановочні кадри з розбитою технікою.
  • У легіоні “Свобода Росії” стверджують, що під час операції в Білгородській області РФ було “розгромлено” сили ФСБ, а також знищено мотострілецьку роту ЗС РФ.

Дивіться також: Легіон “Свобода Росії” показав перше відеозведення операції у Білгородській області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post До складу українських ВМС передали катер “Буча”. На церемонію прибув Залужний
Next post У Міноборони Росії заявили про повернення «атакованого дронами» корабля до Севастополя