Шольц сказав, що західною зброєю не можна бити по РФ. Прем’єр Литви назвала це “дивним” – новини України, Політика

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову заявив, що західна зброя не повинна використовуватися для ударів територією Росії. Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сказала, що війна йде не лише на тимчасово окупованих територіях України. Про це вони повідомили на прес-конференції у Таллінні, передає Укрінформ.

За словами Шольца, Росія напала на Україну, а тому остання має право на оборону.

“Ми також підтримуємо Україну зброєю. Не тільки Німеччина та США роблять це, так роблять багато інших країн. Водночас зрозуміло, що зброю, яку ми поставляємо, має використовуватися лише на території України”, – сказав канцлер.

Політик заявив, що західні озброєння призначені для оборони на українській території, коли йому поставили питання про можливе перенесення бойових дій на територію РФ.

Водночас Шимоніті сказала, що “дуже дивно думати, ніби війна йде лише на окупованій території”, оскільки іноді на території Росії також “трапляються інциденти”.

  • 22 травня 2023 року Російський добровольчий корпус (РДК) і легіон “Свобода Росії” повідомили про перетин кордону з РФ у Білгородській області. У Головному управлінні розвідки пояснили, що, як громадяни РФ, члени цих формувань діють біля Росії автономно.
  • 23 травня в Держдепі США заявили, що “скептично” ставляться до інформації про використання американської техніки в Білгородській області.
  • Пентагон “уважно стежить” за даними про нібито техніку США в Білгородській області.

Читайте також: У Байдена отримали запевнення України, що ЗСУ не будуть бити по РФ зброєю США – Білий дім

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Малюк пояснив суть колабораціонізму – це свідома добровільна допомога ворогу
Next post Один із учасників штурму Капітолію отримав 18 років в’язниці