Обговорення гарантій безпеки продовжили – ОП

Обговорення гарантій безпеки продовжили - ОП

Фото: facebook.com/president.gov.ua

Єрмак обговорив війну із представниками G7

Україна продовжила обговорення майбутніх гарантій безпеки із низкою країн Великої сімки.


Глава Офісу президента Андрій Єрмак обговорив питання безпеки через російське вторгнення з представниками Великої сімки, повідомляє прес-служба ОП у середу, 4 травня.


Зокрема, у зустрічі по відеозв’язку взяли участь радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, радник прем’єр-міністра Великобританії з національної безпеки Стівен Лавгроув, радник канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнс Плетнер, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та інші представники французької сторони.


Єрмак поінформував співрозмовників про перебіг подій на фронті, зазначивши, що найскладніша ситуація залишається на південному сході України, де Росія зосередила значні сили.


Також він розповів про евакуаційну місію із заблокованого російськими військами Маріуполя. Зокрема про те, що напередодні 156 українських громадян, які ховалися у підвалах заводу Азовсталь, дісталися Запоріжжя та перебувають у безпеці.


Єрмак зазначив, що російські війська й надалі обстрілюють Азовсталь, де досі перебувають цивільні та поранені військові, які потребують невідкладної медичної допомоги. Гуманітарна ситуація у Маріуполі залишається катастрофічною.


Глава ОП наголосив на необхідності вжиття всіх зусиль, щоб деблокувати людей, які перебувають на заводі.


Повідомляється, що сторони продовжили обговорення майбутніх гарантій безпеки України.


Також на зустрічі обговорили підготовку наступного санкційного пакета щодо Росії.


Співрозмовники погодилися, що санкційний тиск на Росію має посилюватися, поки вона не припинить агресивну війну і не шукатиме миру.


Зазначимо, 23 квітня в Офісі президента заявили, що переговори з країнами-партнерами щодо гарантій безпеки для України завершаться протягом тижня.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Ми не підемо на заморожений конфлікт – Зеленський
Next post В Угорщині заяву Данілова назвали фейком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *