Рада звернулася до світу через псевдореферендуми РФ

Рада звернулася до світу через псевдореферендуми РФ

Фото: t.me/yzheleznyak

Рада просить світ покарати Росію за “референдуми”

Українські депутати закликають знайти механізми покарання Росії за порушення міжнародного права в Україні.


Верховна Рада на засіданні в середу, 21 вересня, 272 голосами ухвалила заяву до світової спільноти щодо неприпустимості проведення псевдореферендумів Росії на окупованих територіях України.


У ній наголошується, що незаконні рішення окупаційних адміністрацій РФ на тимчасово окупованих територіях у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях з приводу проведення псевдореферендумів про приєднання до РФ порушують основні норми та принципи міжнародного права, Конституцію України та чинне законодавство, а також спрямовані проти суверенітету, цілісності та незалежності України.


 


Український парламент закликає світову спільноту вжити всіх можливих заходів з метою застереження РФ та її керівництва щодо організації та проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованих територіях України, результати яких будуть нікчемними.


 


Рада також вимагає створити дієвий механізм з притягнення РФ, її політичного та військового керівництва до відповідальності за порушення міжнародного права та скоєння військових злочинів, злочинів проти людяності – геноциду українського народу, відповідно до норм міжнародного права.


 


Крім того, депутати закликають світ запровадити додаткові санкції проти Росії та її керівництва з метою зупинення її збройної агресії проти України та запобігання подальшій ескалації загроз ситуації в Європі, а уряди та парламенти іноземних держав-партнерів – сприяти зміцненню обороноздатності, економічної та фінансової стабільності України та збільшити надання комплексної, у тому числі оборонної та військово-технічної, допомоги.


 

Зазначимо, що світова громадськість уже прокоментувала заплановане Росією “голосування” на окупованих територіях України. Зокрема, представники США, Німеччини, Польщі, Латвії та генсек НАТО висловили свою солідарність з Києвом.


 


 

Previous post Сі Цзіньпін закликав армію Китаю готуватися до війни
Next post Новий суддя КСУ як науковець дав «зелене» світло на балотування Кучми втретє, посилаючись на досвід Росії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *