Зеленський назвав ключові галузі інвестицій

Зеленський назвав ключові галузі інвестицій

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна має величезні ресурси для розвитку, незважаючи на війну

Попри війну Україна має багато інвестиційно-привабливих проектів, розповів президент.


Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 23 вересня, виступив на щорічному філантропічному саміті Forbes400, під час якого закликав інвестувати в Україну.


“Україна ніколи не вела незаконних воєн, ми не агресори. Коли будь-який економічний гравець працює у нас, це означає, що економічний потенціал, який він створює своїм бізнесом, допомагає реалізації лише миру, лише мирних цілей”, – сказав Зеленський.


При цьому, якщо компанія працює в Росії, вона опосередковано допомагає країні-агресору, тобто підтримує її економіку, яка служить терору.


“Коли будь-яка держава заграється геополітикою і стає агресором, бізнес неминуче може стати співучасником цього зла”, – зазначив Зеленський, подякувавши компаніям і бізнесменам, які пішли з російського ринку.


За словами президента, Україна – єдине місце на землі, яке органічно поєднує інвестування та філантропію. “В Україні можна бути інвестором і, як результат цього, філантропом. Можна бути навіть просто бізнесменом, і така звичайна активність трансформується на добру допомогу для сотень мільйонів або навіть мільярдів людей”, – сказав він.


Як приклади він навів постачання аграрної продукції на глобальний ринок, які рятують людей від голоду в Ефіопії, Сомалі, Ємені, Лівані та інших країнах.


Президент України закликав більше інвестувати у розширення технологій експорту та нові переробні потужності.


Також Україна має значний потенціал нарощування експорту електроенергії, зокрема зеленої, що допоможе замістити російські енергоносії. “Саме тому інвестиції у розширення наших енергопотужностей – це порятунок від холоду для різних народів. Це важливий чинник у європейській кліматичній політиці”, – сказав Зеленський.


Крім того, Україна має колосальні можливості розвитку водневої енергетики та транспортування зеленого водню до Європи, а також значні запаси таких необхідних сучасній економіці літію, графіту та інших рідкісноземельних металів.


Серед інших можливостей країни Зеленський назвав деревопереробку та можливості будівництва потужностей для зеленого аміаку.


Про те, як Україна залучає інвестиції під час війни, читайте у матеріалі Корреспондент.net.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Четверо депутатів Держдуми вирішили воювати в Україні
Next post COVID-ізоляція Путіна: Макрон пояснив рішення РФ розпочати війну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *