Зеленський: Разом з Україною до Криму прийде ЄС

Зеленський: Разом з Україною до Криму прийде ЄС

Фото: Офис президента

Зеленський виступив на парламентському саміті Кримської платформи

Повернення українського прапора до Криму означатиме прихід на півострів звичайних для Європи “нормальностей”.


Разом із поверненням українського прапора до Криму прийде Євросоюз. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у ході виступу на парламентському саміті Кримської платформи у вівторок, 25 жовтня.


“Прихід українського прапора до Криму – це прихід на півострів Європейського Союзу у повному розумінні цих слів, усіх рівнів нашої інтеграції. Повернення українського прапора до Криму – це повернення звичайних для Європи “нормальностей” – безпечної, соціальної, культурної. Це колосальні можливості для розвитку. Усього цього в Криму зараз немає, не може бути. Росія позбавила наш півострів розвитку. Повернення українського прапора – це захист прав людини, свобода для всіх людей у ​​Криму, для всіх спільнот”, – сказав Зеленський.


За його словами, для досягнення цієї мети “нам потрібна достатня підтримка – оборонна, фінансова, санкційна – як фундамент майбутнього Криму”.


А після виходу України на свої кордони буде потрібний “ваш досвід – з безпеки, політичний, юридичний, соціальний”, сказав Зеленський.


“Обіцяйте мені, що обов’язково завітаєте до нашого українського Криму, відразу, як тільки повернемо туди національний прапор”, – звернувся президент до учасників саміту.


Зазначимо, перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбувається у хорватському місті Загреб.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Україна повернула тіла ще 25 загиблих військових – уряд
Next post Князь Костянтин Острозький розгромив вдвічі більше військо Московії у 1514 році, розповіла історик Ірина Шульц

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *