МЗС підбило підсумки конференції по Україні у Берліні

МЗС підбило підсумки конференції по Україні у Берліні

Олаф Шольц на конференції з питань України

У столиці Німеччини відбулися два великі заходи щодо подальшої фінансової допомоги Україні.


 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підбив підсумки Берлінської міжнародної конференції та V українсько-німецького економічного форуму і назвав їхні досягнення.


 


 


 


Він подякував країнам та організаціям, які стоять пліч-о-пліч з Україною у боротьбі за свободу і незалежність.


 


Кулеба зазначив, що заходи “важливі для підтримки економіки України і відновлення зруйнованої інфраструктури, особливо на тлі російського ракетного терору проти енергосистеми України”.


 


Серед досягнень конференції та форуму він назвав розробку Єврокомісією виділення 18 млрд євро для України. За словами Кулеби, аналогічна сума обговорюється зі США. Крім того, Кабмін планує залучити ще 17 млрд доларів для якнайшвидшого відновлення та проходження зимового періоду.


 


Ще одним досягненням, за даними МЗС, є те, що Німеччина вивчає можливість збільшення фінансування військової підтримки України з 697 млн євро до 2 млрд євро.


 


У свою чергу, МЗС Німеччини в рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння передало телекомунікаційне обладнання на суму 600 тисяч євро, здійснило грантове фінансування Access Now, а також спільно з Естонією забезпечило підтримку кіберзахисту України.


 


 

Previous post Ядерні навчання і залякування «брудною бомбою»: чого хоче досягти Путін?
Next post Пашинян анонсував мирний договір з Азербайджаном до кінця року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *