Шольц поспілкувався із Зеленським після рішення про Leopard для України – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що зателефонував Президентові України Володимиру Зеленському після рішення Берліна про передачу танків Leopard 2 для ЗСУ. УНН з посиланням на Sky News.

Подробиці

“Канцлер Олаф Шольц каже, що перед тим, як приїхати до парламенту, він спілкувався із президентом України Володимиром Зеленським”, – йдеться у повідомленні.

Як пише Guardian, Шольц повідомив, що у розмові із Зеленським говорив про те, “що Німеччина робить і що Німеччина робитиме”.

Під час свого виступу в Бундестазі Шольц заявив, за даними Sky News, що “причина викликів, які стоять перед нами, – це страшна загарбницька війна проти України”. “Жахлива війна, де принципи, про які ми погодилися в Європі, були поставлені під сумнів”, – наголосив він.

“Правильно”, що у тісній співпраці з партнерами постачається зброя, зазначив Шольц.

Канцлер ФРН додав, що через конфлікт йому “довелося порвати з тим, що ми робили в Німеччині протягом десятиліть” – посилаючись на той факт, що це перший випадок, коли німецьких бойових танків буде відправлено на поле бою в Європі з часів Другої. світової війни.

Він чітко дав зрозуміти, що країни НАТО повинні бути обережними, щоб не допустити ескалації конфлікту.

“У нас війна в Європі недалеко звідси”, – сказав канцлер.

“Одне має бути зрозумілим: ми зробимо все, що необхідно, що можливо, щоб підтримати Україну, але водночас ми хочемо переконатися, що не буде ескалації війни між Росією та НАТО”, – зазначив він.

Новина доповнюється…

Previous post Україна має отримати з Європи 80 німецьких танків Leopard 2 – Der Spiegel
Next post Розблокування морських шляхів дасть Україні $20 млрд і зменшить фінансове навантаження на міжнародних партнерів – ICC Ukraine