Рєзніков назвав союзниками всіх, хто допомагає у боротьбі з корупцією в оборонному секторі – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр оборони України Олексій Рєзніков назвав союзниками всіх, хто допомагає у боротьбі з корупцією в оборонному секторі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook у посту за підсумками спілкування з парламентаріями, які входять до складу антикорупційного та комітету з безпеки ВР, щодо можливих порушень під час проведення закупівель харчування для військових, передає УНН.

Він наголосив, що війна з російською навалою одночасно передбачає війну з корупцією.

Цитата

“Бо саме це відрізняє нас від ворога. Тому всі, хто бореться з цим явищем у секторі оборони, зокрема за допомогою медіа та громадських інститутів, є союзниками Міноборони. Я так це сприймаю”, – зазначив Резніков.

Водночас він додав, що може не погоджуватися з висновками чи трактуваннями окремих журналістів, але їхню роботу він поважає.

Цитата

“При цьому абсолютно неприпустимо, щоб у публічному просторі вільно поширювалися документи оборонного відомства. Але це питання насамперед до посадових осіб Міноборони та ЗСУ.

Предмет мого звернення до СБУ — не діяльність журналістів, а дії чи бездіяльність посадових осіб. Тому що сьогодні може статися витік паперів, які не несуть загрози обороні, а завтра чогось небезпечнішого для наших людей.

Я усвідомлюю, що Міністерство оборони – це не ідеальна система. Користуючись присутністю на засіданнях комітетів представників НАБУ, ДБР та НАЗК я попросив надавати допомогу. Адже мені важливо розуміти — де є ознаки зловживань, а де — звичайне розгильдяйство чи непрофесіоналізм”, — пояснив свою позицію міністр.

Він додав, що сповідує нульову толерантність до корупції. І Міноборони працює над тим, щоб унеможливити це явище в оборонній сфері. Зокрема, він розповів про те, що ведуться напрацювання заміни системи вибору харчування за системою каталогів на систему меню, яка суттєво знизить корупційні ризики. Крім того, міністр підтримав ідею нардепів про більшу прозорість закупівель в оборонці, проте з огляду на небезпеку розкриття чутливої ​​для ЗСУ інформації.

Previous post Бельгія готує пакет воєнної допомоги Україні. Без Leopard – їх немає на складах – Політика
Next post Звідки і коли може початися новий наступ РФ