Міністр оборони Бельгії пояснила, чому в новому пакеті допомоги Україні не буде танків Leopard – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр оборони Бельгії Людвін Дедондер повідомила, що до нового пакету військової допомоги Україні навряд чи увійдуть танки Leopard, додавши, що це пов’язано з “необґрунтованим” підвищенням ціни танків з 10-15 тисяч до 500 тисяч євро за одиницю. Про це інформує УННпосилаючись на RTL info.

Подробиці

Міністр заявила, що надасть новий пакет допомоги Україні під час Ради міністрів у п’ятницю, 27 січня. До нього увійдуть засоби для посилення протиповітряної оборони та протитанкова зброя.

Дедондер зазначила, що простір для маневру Бельгії щодо танків обмежений, оскільки на складах оборонного відомства країни їх більше немає. Вона нагадала, що десять років тому було ухвалено рішення перепродати танки, оскільки вони не перебували в експлуатації.

За словами міністра, можна було б викупити танки, щоби передати Україні. Втім, якщо тоді вартість однієї одиниці становила 10-15 тисяч євро, то зараз продавці ставлять ціну в розмірі 500 тисяч євро за одиницю.

Цитата

“Ці танки були перепродані за суму, еквівалентну 10-15 тисяч євро, оскільки вони вже не працювали. Ніщо не заважає нам їх викупити, але вони не робітники. Ідея полягає в тому, щоб не викуповувати їх за нерозумними цінами.

Сьогодні є бельгійські компанії, які роблять маржу, яка є нерозумною. Ми перебуваємо на ціні перепродажу 500 000 євро за одиницю обладнання, яке зберігається в ангарах, і для якого не проводились реставраційні роботи”, – пояснила вона.

Нагадаємо

Уряд Німеччини сьогодні, 25 січня, повідомив, що схвалює відправлення партнерами танків Leopard Україні. Берлін також надасть Києву 14 танків.

Previous post Витрати на рекламу у Twitter впали більш ніж на 70%
Next post Після звинувачень у закупівлях за завищеною ціною у Міноборони анонсують зміни в системі харчування військових