Байден: Ми допоможемо Україні захистити свою територію та перейти у контрнаступ – відео – новини України, Політика

Західні партнери мають намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти у контрнаступ, вони в цьому єдині, сказав президент США Джо Байден у своїй заяві про ситуацію в Україні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Росія не очікувала, що ми діятимемо єдиним фронтом, але ми об’єднали свої зусилля, і ми маємо намір допомогти Україні захистити свою територію та перейти у контрнаступ”, – сказав він.

Байден зазначив, що Україна має підвищити обороноздатність для захисту своєї територіальної цілісності від російської агресії. Це завдання для всього світу, сказав він.

“Це головна мета – допомогти Україні захистити себе. Вона не становить наступальної загрози для Росії. Єдина мета – це захистити свою територію”, – сказав Байден.

“Ми не дозволимо будь-якій країні порушувати територіальну цілісність іншої країни. Наша мета – збереження суверенітету та територіальної цілісності України”, – додав він.

За словами Байдена, російський диктатор Володимир Путін сподівався, що рішучість Заходу ослабне. “І він був неправий, він помилявся з самого початку. Ми єдині — Америка і весь світ”, – сказав президент США, додавши, що США надаватимуть Україні допомогу “стільки, скільки потрібно”.

Байден також заявив, що Україна отримає американські танки M1 Abrams.

Перед заявою він поговорив із президентом Франції Емманюелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні та прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком “у рамках нашої тісної координації з підтримки України”.

Читайте також: Шольц відправляє Україні роту танків Leopard 2 і дозволяє союзникам робити те саме

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Норвегія надасть танки Україні – міноборони
Next post Франція вивчає можливість відправлення танків Leclerc Україні – новини на УНН