У Lockheed Martin хочуть підготуватися до рішення з F-16 для ЗСУ і наростити виробництво – новини України, Політика

Американська компанія Lockheed Martin, яка займається виробництвом зброї та техніки, заявила, що готова задовольнити попит на свої літаки F-16, оскільки деякі європейські союзники України відновлюють зусилля щодо передачі винищувачів ЗСУ. Про це повідомляє Financial Times.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У матеріалі сказано, що рішення США та Німеччини відправити танки в Україну знову викликало дискусії щодо авіації, але ці обговорення, як попередили європейські військові, перебувають на ранній стадії.

Головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон зазначив, що “було багато розмов” про передачу третім сторонам F-16, внаслідок чого країни реекспортуватимуть свої американські літаки в Україну.

Lockheed не бере безпосередньої участі у переговорах про можливе постачання F-16 в Україну, але Сент-Джон сказав, що компанія збирається нарощувати виробництво F-16 у Південній Кароліні, щоб була можливість передати ці літаки до тих країн, які вирішать відправити свої винищувачі до Україною.

Уряд США має схвалити продаж або передачу третім країнам винищувачів американського виробництва, а це означає, що європейським державам буде потрібна політична підтримка з боку адміністрації американського лідера Джо Байдена, наголошується в матеріалі.

20 січня 2023 року в Нідерландах заявили, що готові розглянути питання постачання Україні F-16, якщо отримають запит.

За даними FT, Нідерланди мають близько 40 F-16, і триває процес їх поступового виведення з експлуатації за рахунок закупівлі більш сучасних F-35. Крім Нідерландів, F-16 має сім європейських країн НАТО, включаючи Польщу, Норвегію та Румунію.

Читайте також: Куліба: Нове завдання – винищувачі західного зразка

Оксана Житнюк

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post В Одесі “жартівники” запустили салют під час повітряної тривоги (відео)
Next post Норвегія заявила про готовність передати Україні танки Leopard 2 — tsn.ua