Екс-глава ЦРУ: Постачання Abrams Україні дуже важливі, росіянам варто почати хвилюватися – новини України, Політика

Колишній директор ЦРУ та командувач силами США та НАТО в Афганістані Девід Петреус заявив, що розгортання M1 Abrams в Україні “дуже значуще”, воно дає українським захисникам нові можливості при настанні. Про це він сказав у коментарі Sky News.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами Петреуса, танки є “критично важливими”, важливими “символічно і по суті”.

“З погляду змісту танки, зрозуміло, є центральною частиною будь-якої загальновійськової наступальної операції”, – сказав він.

Потрібно мати не тільки танки. Потрібно мати піхоту та бойові машини. Потрібно мати інженерів, щоб зменшувати перешкоди. Потрібно мати артилерію та іншу вогневу підтримку по непрямому наведенню. Потрібна протиповітряна оборона, щоб не пустити до себе літаки супротивника. бойових танків”, – зазначив Петреус.

Тепер Україна, за його словами, матиме найкращі західні системи. Це “дуже важливий” момент, вважає він.

“Чи дає це Україні значні нові можливості? Будьте впевнені, що так. Чи варто росіянам хвилюватися з цього приводу? Абсолютно”, – сказав колишній керівник ЦРУ.

  • Сьогодні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН передає Україні роту сучасних німецьких танків Leopard 2 і дозволяє зробити так само союзникам – за процедурою реекспорту.
  • Президент США Джо Байден заявив, що Україна отримає 31 американський танк M1 Abrams.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Актриса Б’янко з “Ігри престолів” відкликала свій позов проти Мериліна Менсона, в якому звинуватила артиста у зґвалтуванні
Next post яким чином він допомагає схуднути, як розрахувати добову норму — Корисні статті — tsn.ua