Стефанишина: Україна виконала 72% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Україна виконала вже понад 72% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина. УНН.

Подробиці

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина під час 24-го Саміту Україна-ЄС повідомила про те, що Україна виконала вже понад 70% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Стефанишина звернула увагу на обсяг роботи, який було виконано всіма гілками української влади після набуття державою статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

«В умовах повномасштабної війни російської федерації проти України ми продовжували процес адаптації українського законодавства до європейського. Маємо зростання прогресу щодо імплементації Угоди про асоціацію на рівні 9% порівняно з показником 2021 року», – наголосила Ольга Стефанишина.

За словами віце-прем’єр-міністра, лідером із виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію стала сфера інтелектуальної власності. Прогрес у цій сфері зріс на 33%. Значного прогресу також досягнуто у сфері енергетики, навколишнього середовища, сільського господарства, санітарних та фітосанітарних заходів, а також митних питань.

Загалом за період виконання Угоди Україна має 90% прогресу у таких сферах: юстиція, свобода, безпека, політичний діалог, національна безпека та оборона, статистика, державні закупівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав запровадити санкції проти “Росатому” за ядерний шантаж Росії

Previous post оригінальні привітання з іменинами у віршах, листівках і картинках — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Франція та Італія відправлять в Україну ЗРК SAMP/T-MAMBA — Допомога — tsn.ua