Сенатори закликали Байдена надати МКС докази військових злочинів росіян – новини України, Політика

Двопартійна група американських сенаторів закликала адміністрацію президента США Джо Байдена підтримати Міжнародний кримінальний суд та поділитися з ним доказами російських військових злочинів. Про це повідомляє CNN із посиланням на лист сенаторів.

Законодавці заявили, що “вітають значну допомогу”, надану адміністрацією для документування злочинів під час війни Росії проти України.

“Однак у листі йдеться, що вони визнають роль Міжнародного кримінального суду у розслідуванні таких інцидентів і закликають адміністрацію Байдена підтримати МКС та поділитися доказами з прокурорами”, – йдеться у повідомленні.

“Торічна двопартійна акція Конгресу щодо посилення цієї підтримки була здійснена у співпраці з вашою адміністрацією, щоб збалансувати всі погляди на відносини США з МКС. Однак через кілька місяців, коли МКС почав працювати над розкриттям справ проти російських чиновників, включаючи самого Путіна, Сполучені Штати, як повідомляється, ще не поділилися ключовими доказами, які могли б допомогти у цих переслідуваннях”, – йдеться у листі.

  • 17 березня 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна та дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової за депортацію дітей з України. Виданий у Гаазі ордер – довічний.
  • Понад 40 країн світу підтримали ордер на арешт російського диктатора та дали $4,9 млн для підтримки МКС у його розслідуваннях військових злочинів в Україні.
  • Журналісти Bloomberg повідомили, що Угорщина заблокувала спільну заяву держав-членів Євросоюзу про видачу міжнародного ордера на арешт Путіна. У Будапешті назвали цю новину фейком.
  • Південноафриканський уряд не бажає затримувати Путіна і навіть звернувся за юридичною консультацією щодо того, як уникнути виконання ордера, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Австрія заарештує Путіна, якщо він приїде – Мін’юст країни

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Окупація, обстріли, розграбовані будинки та покалічені долі: як живуть люди в селищі Козача Лопань, що межує з росією
Next post сенатори закликають Байдена підтримати розслідування МКС щодо воєнних злочинів Росії в Україні