Олімпійська зрадниця: стало відомо, куди втікла українська плавчиня Яна Клочкова – SPORTNEWS.COM.UA

Від початку повномасштабної війни відома спортсменка України Яна Клочкова ніяк не висловлювалася про дії росії та не давала знати, де перебуває. Однак тепер стало відомо, що вона проживає в тимчасово окупованому Криму.

Про це розповів Слава Дьомін на своєму YouTube-каналі.

Чотирикратна олімпійська чемпіонка Яна Клочкова переїхала на півострів разом із батьками та сином. Сьогодні від спортсменки немає жодних звісток, у тому числі й про війну росії в Україні.

Клочкова закрила свою сторінку в Instagram, проте, за словами Дьоміна, досі має профіль у російській соціальні мережі «ВКонтакте».

«Таке враження, що Клочкова живе в іншій реальності. Хоча не будемо забувати з ким свого часу вона товаришувала. Нагадаю, що 2006 Яна була близька до українського президента-втікача Віктора Януковича. І навіть була обрана депутатом харківської міської ради від «Партії регіонів», — нагадав блогер.

Крім того, мама плавчині Олена Синявська ще 2021 року у себе в Facebook продовжувала постити георгіївські стрічки.

Чим відома Яна Клочкова

У 2001 році Яна закінчила училище фізичної культури та спорту в Харкові, а у 2004 році — Національний університет фізичного виховання і спорту України в Києві.

У 1996 році Клочкова здобуває першу медаль — срібло юніорського чемпіонату Європи. У 1997 році вона перевершує свій результат та фінішує на першому місці.

Яна стала першою та єдиною українською спортсменкою, яка чотири рази піднімалася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани на Олімпійських іграх.

За свою спортивну кар’єру Яна поставила 50 рекордів України. Плавчиня має прізвисько «золота рибка».

У січні 2008 року Клочкова заявила про закінчення виступів у великому спорті.

Previous post Китай проміняв російську “Силу Сибіру-2” на туркменську “Лінію D” – ЗМІ
Next post РФ втратила за добу 460 військових, один літак і 25 артсистем – Генштаб