У Шахтарі розповіли про цілі клубу в умовах війни

У Шахтарі розповіли про цілі клубу в умовах війни

Сергій Палкін

Футбольний клуб “Шахтар” щодня допомагає переселенцям, частина гравців працюють волонтерами.


Єдиною метою футбольного клубу Шахтар цього року є перемога України у війні з Росією та допомога постраждалим від неї громадянам. Про це розповів гендиректор клубу Сергій Палкін у інтерв’ю виданню The Guardian.


“Коли почалася війна, на кордоні було складно, тому що тисячі і тисячі, а може, й мільйони хотіли залишити країну, з одного боку, а з іншого боку, ми хотіли привезти з-за кордону допомогу, продукти та ліки, тому виникли проблеми. Тепер ситуація зрозуміла і структурована. У нас ще залишилася низка логічних проблем, але вони не заважають стабільно працювати”, – сказав він.


Палкін розповів, частину гравців клубу було перевезено в Спліт завдяки допомозі футбольного директора клубу Даріо Срни та хорватської влади. При цьому інші гравці працюють волонтерами та допомагають біженцям на Львів Арені, де Шахтар організував пункт допомоги.


“На Львів Арені Шахтар надає продукти харчування, воду та медикаменти… Власник клубу Рінат Ахметов допомагає фінансувати гуманітарну допомогу та приймати тисячі переселенців на стадіоні, який сам прийняв Шахтар після того, як команда змушена була вперше залишити Донецьк”, – пише видання.


Палкін наголосив на важливості підтримки світової футбольної спільноти України. Ми бачимо чемпіонат Англії, ми бачимо чемпіонат Німеччини, і перед кожною грою ми бачимо величезну підтримку. Ми всі віримо, що переможемо, це найголовніше. Ми не ведемо нормальне життя, у нас немає на це часу, ви не можете думати про відпочинок . Тепер усі наші зусилля спрямовані на одну мету: виграти цю війну”, – заявив Палкін.


Зазначимо, що з початку війни гуманітарну допомогу українцям надають усі бізнеси Ахметова та його Благодійний фонд. Окрім продуктів та медикаментів компанії закуповують амуніцію для військових.



 




 


 

Previous post Ембарго і SWIFT. Новий пакет санкцій проти РФ
Next post В Австралії пройшла гонка літаючих електромобілів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *