Обрано нового президента НОК України

Обрано нового президента НОК України

Фото: НОК Украины

Вадим Гутцайт очолив НОК України

Колишній президент НОК Сергій Бубка, який очолював комітет із 2005 року, відмовився цього року подавати свою кандидатуру.


 


Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт став новим президентом Національного олімпійського комітету України (НОК). Про це стало відомо у четвер, 17 листопада.


 

“Результати голосування, яке відбулося під час 37-ї Генеральної асамблеї НОК України: Вадим Гутцайт набрав 83,6% голосів, Жан Беленюк – 14,97%, Ігор Малинський – 1,36%”, – йдеться у короткому повідомленні НОК.


 


Як уточнює Укрінформ, на ХХХVII звітно-виборчій асамблеї НОК за кандидатуру Гутцайта віддали голоси 123 делегати. Жана Беленюка підтримали 22 особи, а Ігоря Малинського – дві особи.


 


Колишній президент НОК Сергій Бубка, який очолював комітет із 2005 року, відмовився цього року подавати свою кандидатуру.


Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року у Барселоні, тренер та президент федерації фехтування України. З 2018 року він був директором Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, з 4 березня 2020 року – міністр молоді та спорту України.


 

Раніше Вадим Гутцайт розповів в інтерв’ю Корреспондент.net про підготовку до Олімпіади-2024 у надскладних умовах та щоденній боротьбі за те, щоб росіяни не повернулися до великого спорту.


 


 


 

Previous post посилення ППО допоможе Україні захистити і себе, і Європу
Next post Вадим Гутцайт став головою НОК України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *