Новим президентом НОК України став міністр молоді та спорту Гутцайт

Під час голосування в асамблеї НОК Гутцайту віддали перевагу 123 делегати. Олімпійського чемпіона Токіо, нНародний депутат від “Слуги народу” Жана Беленюка, який також був кандидатом на посаду, підтримали 22 особи. Діректор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський отримав два голоси.



Беленюк прокоментував свою поразку у Instagram.

“Друзі, дякую всім за підтримку. Ми билися як могли і продовжимо цю боротьбу. Хто бачив трансляцію – всі повинні були все зрозуміти”, – написав Беленюк.


313975186_446358897667042_3682310869349280453_n

Скріншот: zhanbeleniuk / Instagram


За інформацією “Укрінформу”, колишній президент НОК Сергій Бубка відмовився цього року подавати свою кандидатуру. Він очолював комітет із 2005 року.

Генасамблея НОК також обрала членів Комітету на період 2022–2026 років. Усього затвердили кандидатури 168 членів, повідомило Громадське.

До списку увійшли чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі Олександр Усик, колишній головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, легкоатлетка Марина Бех-Романчук, колишня гімнастка, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, а також народний депутат, почесний член УЄФА Григорій Суркіс народний депутат Нестор Шуфрич. Остання делегувала Федерація стрільби з цибулі. Суркіс та Шуфрич, як повідомляється на сайті НОК, були і раніше членами комітету.

контекст:

Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року у Барселоні, тренер та президент Федерації фехтування України. У 2018–2020 роках він був директором департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації. 4 березня 2020 року Верховна Рада призначила його міністром молоді та спорту України.

Previous post журналісти дозвонилися російському військовому, причетному до удару в Дніпрі (аудіо) — tsn.ua
Next post Україна в Раді безпеки ООН закликала “всі відповідальні держави” підтримати її формулу світу