На матч української тенісистки на Australian Open прийшли люди з російським прапором та у футболці Путіна. Інцидент засудив посол України

Байндл (№95 у світовому рейтингу WTA) грала проти росіянки Камілли Рахімової (110-та ракетка рейтингу WTA) і перемогла з рахунком 7:5, 6:7, 6:1. Тепер українка гратиме проти Кетрін Макнеллі (94-та у світі) зі США.

Перемогу українки не змогла перешкодити група вболівальників на трибунах, яка підтримувала тенісистку країни-агресора із прапором РФ та зображенням президента РФ Володимира Путіна на футболці. Їхні фотографії “Великий теніс України” продемонстрував у Twitter.



“Я була дуже здивована. Дуже дивна історія. Я не знаю, були ці хлопці росіяни чи ні, тому що я не чула їх розмов. Мені вони не дуже були схожі візуально на росіян, здавалося, що тільки один з них, який був у “російській” футболці, а інші були іноземці”, – прокоментувала цей епізод Байндл.

За словами української тенісистки, вона бачила, що компанія на трибуні вивісила російський прапор і чула, що вони підтримували Рахімову.

“Яких-небудь фраз про Росію я не чула. Але ж вони явно хотіли щось цим продемонструвати. Загалом, я намагалася не слухати їх, не дивитися навіть у той кут. Я просто намагалася абстрагуватися від цієї провокації, не вступати в конфлікт , тому що для мене у пріоритеті була перемога над суперницею”, – пояснила Байндл.

Спортсменка зізналася, що емоції у неї виникали не лише від матчу, а й від ситуації з появою російського прапора.

“Тому я робила все, щоб залишатися в коконі, щоб не заводитися”, – підсумувала українка.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко на Twitter відреагував на появу на турнірі російської символіки та зажадав від організаторів втрутитися.

“Я рішуче засуджую публічну демонстрацію російського прапора під час сьогоднішньої гри української тенісистки Катерини Байндл на Australian Open. Я закликаю Tennis Australia негайно забезпечити дотримання своєї політики “нейтрального прапора”, – написав Мірошниченко.



контекст:

Australian Open у 2023 році проходить у Мельбурні на хардовому покритті з 16 по 29 січня. Призовий фонд турніру становить 30 млн. австралійських доларів (близько $21 млн.).

На Australian Open 2023 допустили тенісистів із Росії та Білорусі, їм дозволено виступити під нейтральним прапором.

Станом на вечір 16 січня перше коло жіночого одиночного розряду ще не завершилося. У друге коло одиночного розряду Australian Open пройшли три українські тенісистки з п’яти.

Previous post В Україні задокументовано близько 90 випадків сексуального насильства, пов’язаного з війною, у тому числі як засіб тортур – заступник генсека ООН
Next post традиції свята, обряди та молитва — Укрaїнa — tsn.ua