Нардеп Беленюк боротиметься за пост президента НОК України

За словами Беленюка, рішення балотуватися на пост президента НОК України він ухвалив після звернення до нього низки спортивних федерацій.

“До мене звернулися представники спортивних федерацій та спортивні функціонери, які донесли поточну ситуацію, в якому стані олімпійський рух і яким вони бачать подальший розвиток НОК, якщо не буде жодної протидії. Мені це теж дуже близька ситуація, і я не мав морального права відмовити людям, Ходили чутки про альтернативних кандидатів, яких я б особисто підтримав, але знаю, що врешті-решт вони вирішили не виставляти свою кандидатуру на посаду керівника НОК України. “, – каже він.

31 жовтня Беленюк подав свою заявку та її прийняли.

“Подання заявок мало відбутися до 31 жовтня, тому в НОК повинні знати, хто вже подався. Але це поки не оголошено. Одна з причин, чому до мене звернулися спортсмени, – це те, що НОК став абсолютно непрозорою організацією і все відбувається підкилимно.Я не знаю, що їм приховувати.З приводу конкурентів, я можу тільки ретранслювати чутні чутки.Конкретної інформації від НОК ми не маємо.Кажуть, що одним із конкурентів буде чинний міністр спорту, пан Вадим Гутцайт.Це все, що я знаю “, – Розповів спортсмен.

У своєму Facebook Беленюк написав, що його “обурили численні повідомлення від колег зі спортивної спільноти, що на асамблеї НОК цього року деякі люди хочуть влаштувати вибори без вибору”.

“Ми маємо право обирати та маємо право бути обраними, законним шляхом, чесно, у конкурентній боротьбі! Люди мають право бачити наші програми, знати нас в обличчя, порівнювати наші стилі та підходи, познайомитися з нашими командами, критикувати нас чесно та відкрито, а ми маємо, у свою чергу, прислухатися до критики!” – зазначив він.



контекст:

Наприкінці 2022 року заплановано вибори президента Національного олімпійського комітету України – громадської організації, основним завданням якої є забезпечення розвитку олімпійського руху в Україні. Чинним президентом НОК України є Сергій Бубка, який очолює організацію останні 17 років.

Previous post Україну відвідав новий голова ОБСЄ. Він заявив про «моральний обовʼязок» перед українцями
Next post фанати прийшли на матч українки з прапором РФ і обличчям Путіна на футболці — Спорт — tsn.ua