Жертвами Росії стали 154 українські спортсмени та тренери – Мінспорту

“Російський “нейтралітет” лицемірний. Ми не повинні зважати на їхні фальшиві заяви, поки бомби і ракети розриваються на мирних вулицях українських міст”, – заявив він.

Міністр наголосив, що ця війна завдала Україні тяжких втрат.

“Ми відбудуємо зруйновані стадіони та палаци спорту, але ніхто не поверне нам 154 життя наших спортсменів та тренерів. Вони загинули на полі бою, у своїх будинках від ворожих снарядів. Росія та її сателіти повинні відповісти за всі скоєні злочини”, – додав Гутцайт.

Він закликав до додаткових санкцій, а саме:

  • усунути національні спортивні органи РФ та Білорусі від членства у міжнародних спортивних федерацях;
  • позбавити всіх осіб, пов’язаних із країнами-агресорами, впливу на міжнародні спортивні федерації: позбавити їх членства у правліннях та організаційних комітетах;
  • заборонити участь представників РФ та РБ у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі;
  • заборонити трансляцію всіх спортивних змагань у цих країнах.

“Ці кроки потрібно зробити не завтра, а вже сьогодні. Адже наступний, 2023-й рік буде відбірним до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. Країни-агресори роблять все, щоб брати участь у них. Ми не можемо цього допустити”, – підсумував. міністр.



контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У зв’язку з цим 28 лютого виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету рекомендувала виключити спортсменів із РФ та Білорусі зі всіх міжнародних змагань, а також не запрошувати на заходи чиновників із цих країн.

На підставі рішення МОК російських спортсменів не допустили до участі у багатьох турнірах, зокрема з тенісу, футболу, хокею, баскетболу, а їхнім представникам заборонили участь у змаганнях, зокрема – з фігурного катання. Росію також позбавили права проведення чемпіонатів світу з хокею та волейболу.

Гутцайт заявив, що РФ та Білорусь відсторонені від участі у 90–95% світових спортивних змагань.

Previous post РФ, ймовірно, використовує працю ув’язнених для виробництва у воєнний час – британська розвідка
Next post Споживання електроенергії зростає, у двох областях запровадили аварійні відключення – “Укренерго”