Форвард “Реала” Бензема виграв “Золотий м’яч – 2022”

Друге місце посів сенегальський фланговий півзахисник мюнхенської “Баварії” Садіо Мане, третє – півзахисник “Манчестер Сіті” та збірної Бельгії Кевін Де Брейне, четверте – форвард “Барселони” та збірної Польщі Роберт Левандовскі, п’яте – нападник .



Загалом у шорт-листі “Золотого м’яча” було 30 футболістів. Минулорічний володар та рекордсмен “Золотого м’яча”, який виступає за ПСЖ аргентинець Ліонель Мессі, вперше з 2005 року не був номінований на нагороду. Капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду, який виступає за англійський “Манчестер Юнайтед”, посів цього року 20 місце в рейтингу премії.

34-річний Бензема виступає за “Реал” із сезону 2009/2010. Він виграв 23 трофеї, у тому числі чотири рази – чемпіонат Іспанії (Ла Лігу) та п’ять разів – Лігу чемпіонів. У 2022 році Бензема у складі “Реала” виграв чотири трофеї – титул чемпіона Іспанії, Суперкубок країни, Лігу чемпіонів та Суперкубок УЄФА.

На клубному рівні форвард у минулому сезоні зіграв 46 матчів, забив 44 голи та зробив 15 результативних передач. Він став найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 та чемпіонату Іспанії.

“Золотий м’яч” серед жінок цього сезону отримала іспанська футболістка Олексія Путельяс, яка виступає за “Барселону”. Приз їй вручив володар “Золотого м’яча”, переможець Ліги чемпіонів, екс-футболіст та екс-тренер збірної України Андрій Шевченко.


Фото: EPA


Найкращим молодим гравцем року був визнаний півзахисник “Барселони” та збірної Іспанії Гаві. Він отримав Трофей Копа, який вручається найкращому гравцю світу віком до 21 року.

Найкращим голкіпером року визнано воротаря “Реала” і збірної Бельгії Тібо Куртуа, якому було вручено приз імені Лева Яшина. Як і Бензема, бельгійський голкіпер виграв із “Реалом” минулого року Ла Лігу та Лігу чемпіонів.

Найкращим клубом року визнано “Манчестер Сіті”. Друге місце посів “Ліверпуль”, третє – “Реал”.

Previous post “Охороняв тортурову”. СБУ затримала підозрюваного у роботі на окупантів під час окупації Херсона
Next post Міжнародні банки мають нарешті реалізувати свої заяви та вийти з російського ринку – Нацбанк України