На матч Джоковича на Australian Open прийшов фанат у футболці з Z. А біля стадіону розгорнули прапори РФ, “ДНР” та з Путіним

“Великий теніс України” опублікував у Twitter кілька фото з матчу, на якому змагалися Джокович та росіянин Андрій Рублем.

На знімках видно фаната у білій футболці з ім’ям Джоковича. Але на наступних фото він уже був одягнений у чорну футболку з буквою Z – символом підтримки військової агресії Росії в Україні – яка, зважаючи на все, була на ньому одягнена під білою футболкою.

Видання вважає, що цією вперше символ Z з’явився на міжнародному тенісному конкурсі.



Судячи з іншої фотографії, опублікованою “Великим тенісом України” до фаната на матчі підходив співробітник турніру. Суть їхньої розмови невідома, але на знімках, де фанат бере автограф у Джоковича, на ньому вже чорна куртка.



Спортивний журналіст Тумайні Карайол опублікував у Twitter відео зняте на сходах біля Rod Laver Arena, де проходить Australian Open.

На ньому видно фанатів із прапорами Сербії, Росії та угруповання “ДНР”. Також на одному з прапорів президента Росії Володимира Путіна. Фанати скандують “Росія, Сербія”.





Australian Associated Press пише, що чотирьох уболівальників, які перебували біля стадіону, допитала поліція. Серед них був чоловік, який тримав прапор із обличчям Путіна.

Інцидент викликав широку критику у соцмережах. Зокрема у коментарях під постами Australian Open у Twitter користувачі вимагали відреагувати на подію.

“Огидні сцени на трибунах. Але так буває, коли дозволяєш країні-терористу брати участь у змаганнях разом із глядачами”, – написала користувач Олівія Войтукович.


Скріншот: AusOpen / Twitter

Скріншот: AusOpen / Twitter


“AustralianOpen зверніть увагу. Z-армія з нашивками російських прапорів на рукавах приносить багато горя і страждань. Зараз по всій Україні оголошено повітряну тривогу. Можливо, скоро почнуться масовані ракетні обстріли. Не допускайте цього. Знайдіть людяність у своїх серцях”, – написав інший коментатор.


Скріншот: AusOpen / Twitter

Скріншот: AusOpen / Twitter


Український тенісист Олександр Долгополов закликав Tennis Australia назавжди заборонити чоловікові у футболці з Z відвідувати чемпіонати Австралії.



контекст:

На Australian Open 2023 допустили тенісистів із Росії та Білорусі, їм дозволено виступити під нейтральним прапором.

Спочатку фанатам було дозволено приносити із собою прапори РФ чи Білорусі. Однак 16 січня на матч української тенісистки Катерини Байндл на Australian Open прийшли люди з російським прапором та у футболці з Путіним. Після цього посол України в Австралії Василь Мірошниченко вимагає від організаторів втрутитися.

17 січня організатори турніру оголосили, що приносити прапори РФ та Білорусі заборонено.

Previous post Окупанти будуть активно наступати на східному напрямку до березня — генерал-майор запасу СБУ
Next post Поліція вирішила відпустити затриманого в Норвегії командира ПВК “Вагнер”