В Австрії зафіксовано найбільшу кількість заявок на притулок до ЄС – новини на УНН

КИЇВ. 23 січня. УНН. Минулого року в Австрії втричі зросла кількість заявок на отримання притулку, що зробило її країною ЄС із найрізкішим зростанням у всьому блоці, йдеться у звіті Європейської комісії, який потрапив у розпорядження видання Die Welt. УНН з посиланням на EurActiv.

Подробиці

У 2022 році в Європейському Союзі 923 991 особа подала прохання про надання притулку, що в середньому майже вдвічі більше порівняно з попереднім роком. Більшість заявників – вихідці з Сирії, за ними йдуть Афганістан, Туреччина, Венесуела та Колумбія.

“Німеччина, Франція, Іспанія та Австрія є основними країнами призначення для шукачів притулку, тоді як Угорщина, де було зареєстровано лише 46 запитів, отримала найменше заявок. Австрія, яка постійно попереджає про сплеск нелегальної міграції, наклала вето на вступ Румунії та Болгарії до Шенгенської зони через побоювання, що ці дві країни не зможуть здійснювати достатній прикордонний контроль, щоб зупинити легальну міграцію”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у понеділок канцлер Австрії Карл Нехаммер вирушить до болгарсько-турецького кордону, щоб оцінити ситуацію, яка там склалася. Напередодні своєї поїздки Нехаммер закликав Європейську комісію діяти та зміцнити європейський кордон. Він наголосив на своїй “повній підтримці Болгарії та Румунії” і зажадав “конкретних дій з боку Єврокомісії для посилення управління зовнішніми кордонами”.

“Болгарія повинна мати можливість створити таку ж потужну прикордонну службу, як у Греції. Для цього мають бути виділені необхідні кошти з бюджету ЄС”, – заявив Нехаммер у суботній заяві.

“Окрім шукачів притулку, близько п’яти мільйонів українців подали заявки на так званий “тимчасовий захист”, що дозволяє їм негайно отримати посвідку на проживання та дає право на роботу в ЄС”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія на рік продовжила дозвіл на проживання для біженців з України

Previous post Яка ситуація на фронті 23 січня
Next post Постачання Україні західних танків не вирішує проблему, але мотивує армію – Зеленський