Фільм про Україну “Будинок з уламків” став номінантом на премію Оскар. Йому доведеться позмагатися з “Навальним” – новини на УНН

КИЇВ. 24 січня. УНН. Фільм спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії “Будинок з уламків” режисера Симона Леренга Вільмонта став номінантом на премію “Оскар” як найкращий повнометражний документальний фільм. Про це інформує УННпосилаючись на Facebook фонду “Голоси дітей”, який був почесним до зйомок.

Подробиці

Це вперше український фільм та фільм про Україну номіновано на премію “Оскар”. Зокрема, він змагатиметься за звання “найкращого документального фільму” з фільмом про російського опозиціонера Олексія Навального – “Навального”, знятого канадським документалістом Деніелем Роером.

Зазначається, що прем’єра стрічки відбулася на фестивалі “Санденс” у 2022 році. Лінійним продюсером стрічки виступив Азад Сафаров, який розповів, що фільм не мав ані сценарію, ані репетицій, ані дублів.

“Були тільки я, камера та мій асистент. Так дітям стало легше розкритися і бути собою. Вони часто забували, що ми поряд і просто жили своїм життям”, – додає Сімон Леренг Вільмонт.

Цитата

“Найбільшу гордість викликає те, як стрічка вже вплинула на долю героїв. Завдяки закритому показу пустотливого підлітка Колю всиновила родина, яку вразила історія хлопця. Тому бажаємо Колі тепла та добрих стосунків, а нашому фільму – перемоги! боротиметься за “Оскар” у Лос-Анджелесі”, – йдеться у повідомленні.

Доповнення

“Будинок із скал” – документальний фільм, знятий за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У ньому показані історії дітей зі складних сімей, які перебувають у дитячому будинку за 20 кілометрів від лінії фронту.

“Вони діляться ними перед камерою, ведуть щоденник розбитих життів, які продовжуються всупереч усьому, у гірших військових обставинах, у смутку, але й тимчасових, швидкоплинних радощах. Дитячий притулок може здаватися холодним та ворожим притулком, але насправді – це тепла, турботлива гавань”, – повідомляє портал DzygaMDB.

Також героями стрічки стали вихователі, які за умов російсько-української війни створюють для дітей безпечний простір.

Нагадаємо

Режисер Сімон Леренг Вільмонт на міжнародному фестивалі незалежного кіно “Санденс” отримав нагороду за найкращу режисуру світового документального кіно “Будинок із уламків”.

Previous post “Ця жінка зводить з розуму”. Мішина знялася лежачи на ліжку / Бульвар Шоубіз
Next post Зеленський обговорив із президентом Фінляндії надання танків Україні – новини на УНН