Зеленський присвоїв Вільнюсу почесну відзнаку — Укрaїнa — tsn.ua

Також президент нагородив українських бійців і розвідників.

Президент Володимир Зеленський підписав кілька указів про відзначення нагородами укрїнських захисників і захисниць.

Про це глава держави розповів у своєму традиційному відеозверненні увечері, 24 січня.

З нагоди Дня зовнішньої розвідки України президент відзначив нагородами розвідників.

“Звичайно, прізвища й конкретні підстави для цього нагородження називати публічно не можу, але це за те, що дає змогу нашій державі бачити й розуміти більше”, – зазначив він.

Також Зеленський підписав укази про відзначення державними нагородами бійців української армії, зокрема 93-ї окремої механізованої бригади, бійців Національної гвардії, зокрема 3-ї та 4-ї бригад оперативного призначення Нацгвардії.

Нагородив глава держави і бійців Повітряних сил та бійців територіальної оборони.

Вільнюс – “Місто-рятівник”

Також Володимир Зеленський присвоїв столиці Литви Вільнюсу почесну відзнаку “Місто-рятівник” за допомогу українцям у боротьбі проти російського терору.

“Столиця Литви, місто Вільнюс, починає відзначати 700-річчя від заснування. Увесь цей час історії наших народів тісно переплетені. І в нас насправді спільна доля нашої свободи: що більше захищений один народ, то більше захищений і інший. Можливо, зараз це розуміється найчіткіше, ніж будь-коли в нашій історії.

Україна завжди буде вдячною Литві, пану президентові Наусєді, усім литовським лідерам, всім литовським родинам, які сприйняли російську агресію проти України як напад і на їхню свободу. Які допомагають нам захищати наше спільне майбутнє у вільній та мирній Європі”, – підмумував президент.

Влітку президент Зеленський нагородив відзнакою “Місто-рятівник” польські міста Ряшів і Перемишль (Жешув і Пшемисль). У жовтні таку відзнаку отримала Прага.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post Експерти МАГАТЕ не виявили військової техніки на українських АЕС – Гроссі – новини на УНН
Next post Союзники повинні зібрати для Києва бригаду танків Leopard 2