Сенатор США хоче заборонити TikTok по всій країні – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Американський сенатор Джош Хоулі від Республіканської партії заявив у вівторок, що представить законопроект про заборону програми для створення коротких відеороликів TikTok у Сполучених Штатах. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“TikTok – це чорний хід Китаю у життя американців. Він загрожує приватності наших дітей, а також їхньому психічному здоров’ю”, — заявив він.

“Тепер я введу законодавство, щоб заборонити його по всій країні”, – сказав Хоулі.

Він не повідомив, коли законопроект буде подано. У TikTok заявили, що Хоулі вибрав неправильний підхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники TikTok можуть вирішувати, що стане вірусним.

“Заклик сенатора Хоулі до повної заборони TikTok використовує фрагментарний підхід до національної безпеки та фрагментарний підхід до широких галузевих питань, таких як безпека даних, конфіденційність та шкода в Інтернеті”, – сказала прес-секретар Брук Оберветтер.

“Ми сподіваємося, що він зосередить свої зусилля на комплексному вирішенні цих питань, а не буде вдавати, що заборона одного сервісу вирішить будь-яку з проблем, які його турбують, або зробить американців безпечнішими”, – додала вона.

Доповнення

Операції TikTok, що належать Китаю, викликають занепокоєння з приводу національної безпеки, заявив директор ФБР Кріс Рей, наголосивши на ризикі того, що уряд Китаю може використовувати додаток для обміну відео як засіб впливу на користувачів або контролю пристроїв.

довідка

TikTok — (відомий у Китаї як Douyin, кіт. 抖音, пін. Dǒuyīn duǎn shìpín, “коротке відео Доуінь”) ー китайський соцмедійний додаток для створення та розповсюдження відеофайлів та онлайн-трансляцій. Сервіс запущено у вересні 2016 року китайською компанією ByteDance. Це найпопулярніша платформа для коротких відео в Азії, яка поширилася на інші частини світу та швидко набирає популярності.

Програма дозволяє користувачам створювати музичні, танцювальні, комедійні та інші відео. Кількість користувачів програми досягла 1 млрд із 170 країн.

Previous post окупанти розстріляли машину волонтерів, які розводили Сумщиною хліб — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Передавання Україні танків – звернення Зеленського 24 січня — tsn.ua