Мінреінтеграції: українцям сповіщатимуть про перегляд їхніх персональних даних – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Уряд схвалив ухвалу, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами в системі «Трембіта» та підключення до неї. Незабаром це дозволить системі фіксувати усі перегляди особистих даних українців. УНН із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цитата

“Урядом було прийнято постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами в системі «Трембіта» та підключення до неї. Незабаром це дозволить системі фіксувати усі перегляди особистих даних українців. У свою чергу громадяни зможуть отримувати повідомлення до “Дія” про запити щодо їх персональних даних”, – пише Мінреінтеграції.

Додатково

У Мінреінтеграції зазначили, що: “Новація дозволить забезпечувати прозору роботу з реєстрами та покращить поінформованість населення”. І що зараз уже точаться технічні роботи над реалізацією прийнятих змін.

“Трембіта” – це національна система, яка об’єднує між собою електронні реєстри органів влади та забезпечує зв’язок між ними. Завдяки їй держреєстри обмінюються даними, що дозволяє громадянам отримувати більшість державних послуг онлайн”, – пояснили в Мінреінтеграції.

Також система сприятиме отриманню даних із реєстрів, що відображаються у цифрових документах у Дії.

Нагадаємо

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило поради для українців за кордоном, як уберегтися від торгівлі людьми.

Previous post Коломойський хоче повернутися у велику політику в парламенті через Палицю та Дубинського – експерт – новини на УНН
Next post НКРЕКУ займається популізмом, штрафуючи обленерго за відключення світла за командою “Укренерго” – “Розумні електромережі України”