волонтери рятують від голодної смерті покинутих тварин у селах на Донеччині — Ексклюзив ТСН — tsn.ua

У притулку вже катастрофічно не вистачає місця, тож волонтери закликають українців забрати когось додому, щоб звільнилося місце для інших хвостатих переселенців.

Кропивницькі волонтери виїжджають у зруйновані містечка та села прифронтової Донеччини, аби вивезти звідти покинутих господарями тварин. Дорогою на схід завозять гостинці військовим, а назад у центр України привозять переляканих чотирилапих. Останній рейд був у вщент зруйнованих Богородичного та Катеринівки, йдеться в ТСН.

Старого пса Носика залишили самого в хаті у селищі на лінії фронту. “Там жінка приїздила, підкормлювала. І це вона показувала Каті, де залишені собаки. Будинок відчений був, там безлад такий, все розкидано і вони там сиділи”, – розповідає волонтерка Лідія.

Носика і ще тринадцять котів та собак привезли кропивницькі волонтери з чергового рейду прифронтовими містечками Донеччини. Собак знімали з ланцюгів, відловлювали серед зруйнованих обійсть та у хатах.

Поодинокі мешканці сіл врятували від голодної смерті полишених власниками чотирилапих, а потім показали волонтерам, де шукати залишенців.

Покинуті власниками песики попри все затято охороняли залишки майна господарів і кидалися на незнайомців. Лише за кілька днів у Кропивницькому вони вже лащилися до рятівників. “Потім як на руки взяли, заспокоївся, Ми думали, що вередлива бабка, скажи, а вийшов хлопчик старенький”, – каже волонтерка Катя про одного із собак.

Цього разу більшість привезених з рейду собак – літні. У них, на жаль, майже не має шансів на прилаштування в родину, кажуть волонтери. От коти всі молоденькі і гарненькі, серед низ Хамон, який сам напросився на евакуацію. “Він просто підійшов до машини і просто почав тертися і проситися в машину. Він нас знайшов сам. Ми його не ходили, не шукали. Саме він прийшов сам”, – каже волонтерка.

У вольєрах і кімнатах будинків волонтерського притулку – понад три сотні тварин. Третина з них – біженці з лінії фронту. Місця катастрофічно не вистачає, тож волонтери закликають українців забрати когось додому, щоб звільнилося місце для інших хвостатих переселенців.

Читайте також:

США визнають ПВК “Вагнер” терористичною організацією: які це буде мати наслідки і чи вплине на війну в Україні

У Рівному відкрили перший в Україні Центр спінальної травми: пацієнтів на візках вчать керувати своїм тілом

Чоловіка вбили, а в неї під легенями куля: окупанти розстріляли машину волонтерів, які розвозили Сумщиною хліб

Previous post «Лавина відставок»: що це означає?
Next post Україна має отримати з Європи 80 німецьких танків Leopard 2 – Der Spiegel