подробиці від прокуратури — Київ — tsn.ua

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів.

У Києві викрили чоловіка на збуті 16 одиниць вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва затримано 60-річного мешканця Київської області, який налагодив збут вогнепальної зброї та бойових припасів на Київщині (ч. 1 ст. 263 КК України).

Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели оперативну закупку зброї та придбали у фігуранта 16 одиниць вогнепальної зброї, а саме модернізованих автоматів Калашникова та 120 бойових припасів.

Зловмисник збував вогнепальну зброю по ціні 1500 доларів США за одиницю.

Під час проведеного обшуку за місцем мешкання ділка вилучено більше півтисячі бойових припасів різного калібру, мисливські карабіни АКМ, інші предмети, схожі на вогнепальну зброю, які направлені на експертизу.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, оранізаторам “пяних вечірок”, які пройшли у Києві, вручили повістки. Її отримав також адвокат Артем Захаров, який був присутній під час обшуку. Захаров розповів, що повістку отримав як адвокат у кримінальному провадженні, який брав участь у слідчих діях. Він додав, що надалі захистом затриманих займатимуться інші.

Читайте також:

Previous post Нагородженому Путіним пропагандисту Семену Пєгову оголошено про підозру
Next post росіяни наступають на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили ворога біля Кремінної та Бахмута — tsn.ua